Nieuws

 

De puzzelstukjes zijn in elkaar gevallen...

En het is een geweldig mooie puzzel geworden!

Elke jeugdcategorie zal begeleid worden door een headcoach. Hij/zij zal een algemeen jaarplan opmaken voor deze leeftijdsgroep. Dit rekening houdend met de leerlijn van de club.

Binnen een leeftijdscategorie kunnen er verschillende ploegen zijn. Elke ploeg zal zijn eigen gediplomeerde coach hebben die nauw samen werkt met de headcoach.

Vanaf dit seizoen zetten we ook heel sterk in op het 'coach the coach' principe. Jonge spelers die zich willen engageren om te coachen, zullen de mogelijkheid krijgen om mee te lopen met onze gedplomeerde en ervaren trainers. Gaande weg zal deze jonge garde meer verantwoordelijkheid krijgen om zich zo te ontwikkelen tot volwaardige coaches.

We zijn dan ook heel trots dat spelers en speelsters van zowel J16, M16 als J21 zullen deelnemen aan dit project.

Al onze coaches kunnen terug vallen op de jeugdcoördinator bij problemen of vragen. Bovendien zal er een aparte verantwoordelijke zijn voor lage ringen, hoge ringen meisjes en hoge ringen jongens. Deze verantwoordelijken zullen het reilen en zeilen binnen hun categorie van dichtbij opvolgen en bijsturen indien nodig.

 

 

Van zondag 22 tot woensdag 25 augustus gaat ons jaarlijks zomerkamp door.

Alle jeugdspelers (U8 - U21) van BBC Campinia Dessel-Retie zijn welkom!

Meer nieuws volgt!

Medisch attest - 21/22 - Basket Vlaanderen

Ontslagbrief Basket Vlaanderen

Verzekeringspapieren - Basket Vlaanderen
Aangifte formulier voor leden aangesloten bij Basketbal Vlaanderen.
Mailen naar secretariaat@bbccampinia.be en Carl.Verhaegen@callant.be

PDF

PDF

PDF

Via deze weg is het mogelijk om je lidmaatschap te verlengen.

Onze homebase is het sportpark in Brasel

Omwille van ons groot ledenaantal trainen we zowel in Retie als in Dessel op diverse plaatsen

Sportlocaties Campinia Dessel-Retie

 

BBC Campinia Dessel-Retie is een familiale club waar elke speler welkom is. Op onze sociale media staat niet voor niets de slogan 'Campinia waar basketters thuis zijn'.

Er is ruimte voor zowel recreatief als competitief basketbal. De club probeert elke speler/speelster op zijn eigen niveau te laten basketten.

Daarnaast staat de opleiding van onze jeugd centraal. Een goede opvolging van zowel spelers als coaches is hier zeer belangrijk.

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

Campinia, Latijn voor "land der velden", een verwijzing naar onze prachtige kempen.  Trots, dat deze naam ook in onze club zit:"Campinia Dessel-Retie".  Een club die ontstaan is door een fusie in 2006 tussen BBC Spinba en BBC Retie. Een club die vandaag een kleine 300 tal leden telt...een van de grotere basketclubs in Vlaanderen.  Deze 300 basketters vertegenwoordigen ons in 22 verschillende ploegen over tal van verschillende afdelingen. 
Heel belangrijk in onze club is het individu...elke speler trachten te laten spelen op zijn of haar niveau. Zowel recreatief als provinciaal...als landelijk.

Een aantal kernwoorden zijn heel belangrijk om deze betrachting te halen...Diversiteit - Respect - Fair Play - Dromen.

 

Dirk Peeters 

Voorzitter Campinia Dessel-Retie

© website powered by Twizzit.com