BBC Campinia Dessel-Retie is een familiale club waar elke speler welkom is. Op onze sociale media staat niet voor niets de slogan 'Campinia waar basketters thuis zijn'.

Er is ruimte voor zowel recreatief als competitief basketbal. De club probeert elke speler/speelster op zijn eigen niveau te laten basketten.

Daarnaast staat de opleiding van onze jeugd centraal. Een goede opvolging van zowel spelers als coaches is hier zeer belangrijk.


Respect dragen we hoog in het vaandel. Respect voor medespelers en tegenpartij, coaches en trainers, scheidsrechters en tafel officials. In onze club is geen ruimte voor pestgedrag of racisme.

We willen basketbal aanbieden voor elke leeftijd en elk niveau. Bij de jeugd vertaalt zich dit in verschillende ploegen van dezelfde leeftijd op een verschillend niveau. Bij seniors zien we hier ploegen in verschillende niveaus van Basket Vlaanderen en bij de recreatievere AVVV.

Daarnaast hebben we ook Basketbal For Fun en Play Together Unified Girls voor basketters met een fysieke en/of mentale beperking.

BBC Campinia wil snel en attractief basketbal brengen met veel aandacht voor het individueel initiatief. Vanuit een harde, maar faire verdediging willen we zo snel mogelijk tot een score komen.

Om dit te verwezelijken werken we met een leerlijn die onze coaches moet helpen om te weten wat er van hen verwacht wordt. Het doel van de leerlijn is om aanwezige talenten te ontplooien om uiteindelijk zoveel mogelijk jeugd te laten doorgroeien naar onze fanion teams.

Bij de jeugd staat opleiding centraal met veel ruimte voor FUN! Spelgelegenheid is hier belangrijker als het wedstrijdresultaat. Tijdens bekerwedstrijden en eindrondes kan er gekozen worden voor resultaten.

Naast opleiding van jeugdspelers, zetten we als club ook in op de opleiding van onze coaches. Dit doen we door coaches te stimuleren om opleidingen en bijscholingen te volgen, maar ook door het 'coach the coach' principe. Jonge, nog spelende, coaches krijgen de kans om mee te volgen bij en te leren van onze gediplomeerde en ervaren coaches.

Onze presentatie die gegeven werd in augustus 2021 kan je hier vinden